De ce un apartament la Sanandrei…

sanandrei-apartamente-vanzare-timisoara

Apartamente de vaznare cu trei camere, direct de la proprietar

Sanandrei este o mica localitate aflata la doar 10 km de Timisoara. Este linistita si in ea se imbina aerul patriarhal, de asezare straveche cu noul impus de casele, vilele si apartamentele din cartierul rezidential. Aici au decis sa vina si sa locuiasca o parte din cei care fug de zgomotul orasului si de poluarea din Timisoara. Senzatia de liniste si de odihna, mirosul de istorie este dat de insasi trecutul actualei comune.

Micuta comuna a fost atestata documentar inca de prin secolul XIII, mai exact din anul 1230. fiind asadar una dintre cele mai vechi localitati din Banat. In evul mediu era o asezare romaneasca, iar la venirea austriecilor in 1717 avea un numar de 23 de case si se numea Saint Andre.

Pentru a controla Imperiul care incepuse sa se intinda si aici, habsburgii au determinat primul val de colonizari, aceasta intamplandu-se in anii 1748 si 1749 cand au sosit primii colonisti germani. Erau anii de pionierat ai colonizarii Banatului. Putin mai tarziu, in 1766 aici sunt adusi francezi iar in 1772 se incheie colonizarea localitatii cu inca 40 de familii de germani.

Ca toate mai toate satele din Banat, Sanandrei a cunoscut perioadele sale de prosperitate, curmate insa de instituirea regimului comunist cand, la fel ca in toata tara, asupra taranilor mai instariti, noul regim si-a etalat din plin forta de constrangere si politica de lipsire de proprietati.

Populatia germana a inceput sa scada in anii dictaturii comuniste, iar dupa anii 90 aproape ca a disparut cu totul. Asa se face ca, acum, din vechea asezare prospera si cocheta au ramas doar bisericile si casele cu calmul lor.

Linistea pe care o inspira comuna este poate principalul atu al Sanandreiului. De aceea, pentru starea de odihna pe care o genereaza, numeroase familii din Timisoara au decis sa locuiasca in secularul Sanandrei.