Nu-ti bate capul, muta-te la Sanandrei!

imobiliare-timisoara-rezidential-sanandrei-apartamente-trei-camere

apartamente cu trei camere la doi pasi de Timisoara

Un articol ce incerca sa faca reclama unei firme de imobiliare spunea, acum cateva zile, ca “in sfarsit a venit vremea sa-ti poti cumpara cu 30-40.000 de euro o garsoniera draguta”! Si chiar dadea cateva sfaturi in legatura cu felul in care se alege asa ceva, ce conditii trebuie indeplinite locuinta respectiva, cum iti dai seama daca e buna si in ce fel sa o gasim (eventual sa cerem unei agentii de imobiliare, v-ati prins de idee!) sa ne caute garsoniera. Mai mult, erau dati si cei trei pasi absolut obligatoriu de urmat in alegerea unei garsoniere…

In primul rand, nu mai e cazul de spus ca se referea la Bucuresti, dar marturisesc cu bucurie ca astfel de articole-tutoriale care numai ca nu te duc de manuta in fata apartamentului mult-visat, in fata casei sau a proprietatii pe care o visezi de mic copil… inca nu au aparut in site-urile de imobiliare din Timisoara. Or fi fost, dar daca n-au sarit in ochii nimanui inseamna ca erau ori mult mai bune decat cel la care fac referire si nimeni nu si-a dat seama, ori foarte proaste si au fost retrase de pe site-uri de editori.

Pai, nu va suparati, de ce ai da 40 de mii pe o locuinta cu o camera la marginea Bucurestiului cand tot atat dai pe un apartament cu trei camere langa Timisoara, la cativa km, in cinci minute de mers cu masina pana la Auchan, SelGros Hornbach Decathlon si care or mai fi pe acolo? Veti spune ca daca tot locuiesti in Bucuresti nu e cazul sa cumperi la Timisoara. Perfect adevarat, insa ideea care parea periculoasa din tot discursul agentului imobiliar mascat este aceea ca totul se prabuseste, ca daca nu cumperi acum si de la acea agentie imobiliara o sa te coste mult mai scump mai tarziu.

Dimpotriva, in imobiliare lucrurile incep sa mearga normal, creditele se dau in continuare iar Prima Casa pare a fi singurul program de creditare mai destept din tara asta. Si bineinteles ca nu l-a facut Ponta, ceea ce este o mare nenorocire, desigur ca doar din punctul de vedere al afacerilor imobiliare ale pesedistilor!

Numai in primele 7 luni ale acestui an s-au dat credite prin Prima Casa de vreo 735 milioane de euro, adica o medie de 105 milioane de euro pe luna. Deci lucurile se misca, atunci de unde atata incrancenare? Neimportant…

Si daca luam in seama un comunicat de presa al grupului Wienerberger intelegem ca dimpotriva, sectorul constructiilor rezidentiale incepe sa-si revina. Oamenii astia nu doar tigle au vandut in Europa de Est ci o sumedenie de afaceri le-au iesit, asa se face ca au avut in prima parte a anului un profit net de vreo 21 milioane de euro.

Iar noi vorbim de chilipiruri la Bucuresti!? Pai… daca ati lua viata de la inceput, pentru ce sa mai mergeti acolo, cand la Timisoara zona de imobiliare este parca mai dinamica iar nivelul de trai comparabil? Iata asadar inca un motiv de a cumpara un apartament cu trei camere langa Timisoara, in zona rezidentiala Sanandrei, caci putem sa-i spunem asa acestui mic colt de rai.

Ce sa faci la Bucuresti?